Lezing Design urbanization III

Lezing Design urbanization III

dinsdag 5 december 2017 om 20:00
Kerk STAM

Onderdeel van het traject Vernieuwing van de stadsvernieuwing
Inhoudelijke reacties of vragen: michiel.dehaene@ugent.be

Rebuild by Design (RBD) is ontwikkeld voor de ‘Presidential Hurricane Sandy Rebuilding Task Force‘ nadat orkaan Sandy in oktober-november 2012 de Noordoostkust van de Verenigde Staten bereikte. Via een innovatief en ontwerp-gedreven proces, gebaseerd op het model van de ontwerpwedstrijd, plaatst Rebuild by Design lokale gemeenschappen en maatschappelijke leiders in het hart van een robuust, interdisciplinair creatief proces om oplossingen te genereren voor een veerkrachtiger ruimtegebruik.

Jelte Boeijenga werkte intensief mee aan de publicatie ‘Too Big’, waarin het Rebuild by Design proces onder de loep wordt genomen. Het boek wil een gids zijn voor politici, ontwerpers, transitiemanagers, onderzoekers, activisten en anderen in de zoektocht naar toekomstgerichte ontwerp-oplossingen voor plekken waar de klimaatverandering urgente stedelijke uitdagingen oproept.

In eigen land gebruikte Alexander D’Hooghe, Professor en Intendant voor de overkapping van de Antwerpse Ring, het Rebuild by Design principe als vehikel om zijn scenario van co-creatie tussen experts, ontwerpers en burgers kracht bij te zetten.