19.10.2021 Boekvoorstelling en debat “Van liefdadig naar rechtvaardig”

19.10.2021 Boekvoorstelling en debat “Van liefdadig naar rechtvaardig”

19 oktober 2021, 19:30-21:30 in De Krook, in samenwerking met Bibliotheek De Krook, CESSMIR, de Stadsacademie, Ghent Centre for Global Studies – UGent, Human Rights Centre

Inschrijven

11.11.11-directeur Els Hertogen stelde een boek samen dat antwoorden wil bieden op deze vragen: Van Liefdadig naar Rechtvaardig. Over deze mogelijke antwoorden en de implicaties daarvan voor de stad, voor de universiteit, voor de beweging voor internationale solidariteit, en voor iedereen die zich wil inzetten voor mondiale rechtvaardigheid, gaat Els Hertogen in gesprek met Hafsa El-Bazioui (Stad Gent), Nyanchama Okemwa (Hand in Hand tegen Racisme en European Network of People of African Descent) en Koen Vlassenroot (Conflict- en Ontwikkelingsstudies, Universiteit Gent), gemodereerd door Sibo Rugwiza Kanobana (Taal- en Letterkunde, UGent). Conflicten, mensenrechtenschendingen, armoede, klimaatverandering, (gedwongen) migratie, discriminatie … Er is nog steeds te veel onrecht in onze wereld. De grondoorzaken hiervan worden niet aangepakt en internationale solidariteit wordt nog te vaak tot ontwikkelingssamenwerking vernauwd.

Hoog tijd voor heldere analyses en visies op de toekomst. Kan er sprake zijn van gelijkwaardige samenwerking in een wereld die de koloniale erfenis nog niet van zich afschudde? Waar zit de ongelijkheid die we vandaag moeten aanpakken? Hoe vullen we internationale solidariteit best in om dit écht aan te pakken? Op deze avond reflecteren we over hoe rechtvaardige oplossingen zich kunnen concretiseren in lokaal engagement, door de Stad Gent en haar inwoners, aan de Universiteit en in de beweging voor internationale solidariteit.

19.10.2021 Boekvoorstelling en debat “Van liefdadig naar rechtvaardig”