16.01.2024 Lunchlezing voorstelling woonstudie Stad Gent + debat

16.01.2024 Lunchlezing voorstelling woonstudie Stad Gent + debat

Het Gentse woonvraagstuk is complex en omvangrijk. Hoe ziet Gent er als woonstad uit in de toekomst? Welke woningen heeft de stad overmorgen nodig en waar worden die het best gerealiseerd? Hoe zorgt de Stad er voor dat de woningen betaalbaar zijn, kwalitatief zijn en deel uitmaken van leefbare woonbuurten?

Om hier antwoorden op te bieden liet de Stad een woonstudie opmaken, op zoek naar de belangrijkste demografische, sociale en ruimtelijke uitdagingen waarmee Gent vandaag en morgen geconfronteerd wordt op haar woningmarkt.

Hilde Reynvoet (Directeur Dienst Wonen, Stad Gent) licht de resultaten van de studie toe tijdens een lunchlezing op dinsdag 16 februari 2024 van 12:00-14:00 in de Green Hub. Aanvullend geeft stadsbouwmeester en UGent docent Peter Vanden Abeele een reflectie over hoe we met de resultaten aan de slag kunnen gaan, en is er ruimte voor gesprek. Het gesprek wordt gemodereerd door Matthias Blondia (UGent).

Deze lunchlezing is gericht op iedereen die actief is op het vlak van (of interesse heeft in) het woonthema: onderzoekers en studenten, beleidsuitvoerders en -makers, middenveldorganisaties, etc.

Praktische informatie:
Locatie: Green Hub (Campus UFO), Sint-Pietersnieuwstraat 31

Inschrijven via https://event.ugent.be/registration/event/1a264fa2-47b4-46a2-b5ce-70a71c12f2fd

Broodjes zijn voorzien voor alle aanwezigen.

16.01.2024 Lunchlezing voorstelling woonstudie Stad Gent + debat