30.05.22 UITNODIGING afsluiter atelier Deligny en Permanente Vorming Armoede en Participatie
Als afsluiter van het atelier Deligny (dat onder andere vorm krijgt binnen de Stadsacademie), én van de Permanente Vorming Armoede en Participatie (UGent/KULeuven) is er op 30/05 heel wat te doen in het Museum Dr. Guislain
- Tussen 14 en 17u: gedeelde publieke lezing van Pascal De Decker (KULeuven/St. Lucas Architectuur en Stedenbouw) en Simon Allemeersch – over armoede en (sociale) huisvesting.
- 17u – 18u30: Receptie. Graag even inschrijven voor de receptie
- Om 19u voorstelling (R a b o t 2 ). In samenwerking met Lucinda Ra. Graag even inschrijven voor de voorstelling
Héél erg welkom, zowel de lezing als de receptie en de voorstelling zijn volledig gratis.
Iets meer over de voorstelling: R a b o t 2 (Trailer)
‘Hoe is het nu met u?’
Deze eenvoudige vraag is het startpunt van Rabot 2, een documentaire voorstelling van Simon Allemeersch. De titel verwijst naar Simons eerdere productie Rabot 4-358, al is dit ‘vervolg’ een op zich staande voorstelling. Voor Rabot 4-358 vestigde theatermaker Simon Allemeersch in 2010 zijn persoonlijk atelier in de sociale woontorens van de Rabotwijk in Gent die leegliepen omdat ze werden afgebroken. De voorstelling was een reconstructie van het verhaal van dat atelier, de gebouwen én de bewoners.
Als startpunt voor Rabot 2 is Allemeersch de mensen gaan opzoeken waarmee hij ooit in de Rabotwijk heeft samengewerkt, om te kijken hoe het nu met hen gaat. Vanuit deze individuele verhalen zoomt hij uit naar een groter verhaal over private en publieke rijkdom. Welke rijkdom hebben we nodig om een goed leven te leiden, en welke rol kunnen architectuur, stadsontwikkeling en beleid hierin spelen? Er zijn veel nieuwe torens verscheen in onze steden.
Rabot 2 is een ambachtelijk gemaakte ‘subjectieve documentaire’, die gebaseerd is op een videodagboek dat teruggaat tot 2010. In de voorstelling combineert Allemeersch live geluid, documentatie, muziek, theater en videobeelden tot één geheel. Een maatschappelijk verhaal op het snijpunt van architectuur, stadsontwikkeling, geschiedenis en vormgeving.